دانستنیها

دانستنیها

در این وبلاگ مقالات و خبرهای مفید قرار داده میشود
دانستنیها

دانستنیها

در این وبلاگ مقالات و خبرهای مفید قرار داده میشود

خرج و مخارج سفر به استانبول

اگر به استانبول سفر کنید می توانید غرق تماشای مساجد زیبا و منحصر بفرد این شهر بشوید، در کاخ های باشکوهش راه بروید و در مراکز خرید لوکس و مدرن آن روی دیگری از زندگی را تجربه کنید، اگر با تعاریفی که تاکنون از استانبول خوانده اید دلتان هوای سفر به این شهر را دارد ممکن است به خرج و مخارج سفر فکر کنید و کنجکاو باشید که بدانید این سفر برای شما چقدر هزینه خواهد داشت. می خواهیم کل هزینه های این سفر را برای شما حساب کنیم. این مطلب برگرفته از سایت تور استانبول است .
هزینه های قبل از سفر
برای سفر به استانبول نیازی به ویزا ندارید و هزینه ای از این بابت نخواهید داشت. برای گرفتن پاسپورت هزینه ای را باید پرداخت کنید که در زیر مقدار آن را بررسی می کنیم:
۱- هزینه ۱۰۰۰ تومان برای شناسه
۲- هزینه ۳,۷۵۰ تومان به حساب شهرداری برای عوارض شهرداری
۳- هزینه ۷۵,۰۰۰ تومان برای خزانه داری استان برای تعرفه صدور گذرنامه
۴- هزینه ۲۹,۳۰۰ تومان برای خدمات دفاتر پلیس +۱۰ و هزینه پست
به چه روش هایی می توان به استانبول سفر کرد و هزینه های هر کدام چقدر است؟
• تورهای مسافرتی: ۱- زمینی ۲- هوایی
• شخصی: ۱- هواپیما ۲- اتوبوس ۳- قطار ۴- ترکیبی ۵- ماشین شخصی
تورهای مسافرتی
مسیر هوایی: قیمت ها با توجه به نوع آژانس، درجه هتل و زمان سفر متفاوت است:
– هزینه ها برای ۳ شب و ۴ روز بین ۶۵۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است.
اگر تور شما برای هتل های ۳ تا ۴ ستاره باشد قیمت تور شما بین ۷۵۰ هزار تا ۱.۵ میلیون تومان است.
– هزینه ها برای ۴ شب و ۵ روز بین ۷۳۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است.
اگر تور شما برای هتل های ۳ تا ۴ ستاره باشد قیمت تور شما بین ۸۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون تومان است.
مسیر زمینی: قیمت ها با توجه به نوع آژانس، درجه هتل و زمان سفر متفاوت است:
ما تورهای زمینی را به شما پیشنهاد نمی دهیم چون مدت زمان بسیار زیادی را در اتوبوس هستید که این می تواند بسیار خسته کننده باشد و هزینه آن هم در مقایسه با تورهای هوایی زیاد کمتر نیست.
هزینه ها برای ۳ شب و ۴ روز بین ۶۴۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.
شخصی
اگر بخواهید خودتان به سفر بروید، برای رفتن به استانبول ۵ راه پیش روی شما قرار دارد: هوایی، زمینی با اتوبوس، قطار و ماشین شخصی که قیمت هر یک را به صورت جداگانه بررسی می کنیم:
• هواپیما
اگر می خواهید از شهرستان ها به استانبول بروید توصیه می کنیم که حتما اول به تهران بروید و سپس پرواز مستقیم به استانبول داشته باشید چون اینجوری هزینه های سفر شم کمتر می شود، در زیر هزینه های پروزا به استانبول را بررسی می کنیم:
– تهران-استانبول: بین ۷۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان
– تبریز-استانبول: بین ۲۰۰ هزار تا ۹۸۰ هزار تومان
– خارجی: بین ۲۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار (۶۰۰ هزار تومان تا ۴٫۵ میلیون)
عوارض خروج از کشور برای سفر هوایی ۷۵ هزار تومان است که همراه با هزینه بلیت پرداخت می شود.



قواعد انعام دادن در استانبول

در دو دهه گذشته که گردشگری در ترکیه پیشرفت کرده فرهنگ انعام دادن هم گسترش پیدا کرده، انعام دادن یکی ار رسم و رسومات مردم استانبول است اما نیازی نیست که برای نشان دان قدردانی خود نسبت به خدمات خوب، زیاد پول خرج کنید. وقتی پای انعام دادن وسط باشد استانبول هم مثل دیگر نقاط جهان برای خودش آدابی دارد و مثل همه کشورهایی که انعام دادن جزئی از فرهنگشان شده است می توانید اگر از خدمات راضی نبودید مقدار انعام را کمتر کنید. این مطلب برگرفته از سایت تور استانبول است .
قواعد کلی انعام دادن در استانبول
•    در رستوران ها و کافه ها از شما انتظار دارند که بین ۵ تا ۱۰ درصد مبلغ کل را انعام دهید.
•    کارکنان هتل ها بسته به وظایف خود، بین ۵ تا ۲۰ لیر ترکیه برای خدمات خود انعام می گیرند.
•    برخلاف بعضی از کشورهای غربی، هیچ وقت نباید انعام را با پول صورت حساب پرداخت کنید، انعام دادن همیشه با پول نقد انجام می شود پس همیشه پول نقد همراه خود داشته باشید.
•    بیشتر کارکنان دوست دارند لیر ترکیه دریافت کنند اما اگر خواستید از ارز خارجی استفاده کنید حتما اسکناس دهید چون سکه های خارجی تبدیل به لیر ترکیه نمی شود.
هتل
معمولا به باربرها ۵ لیر ترکی انعام داده می شود که کمترین مقدار اسکناس ترک است و مهمانان معمولا هنگام ترک هتل بین ۲۰ تا ۵۰ لیر ترکیه را به عنوان انعام روی میز رسپشن می گذارند.
تاکسی
به جای اینکه به رانندگان تاکسی انعام دهید فقط پول کرایه تاکسی را رو به بالا رند کنید مثلا اگر کرایه ۸.۶۰ لیر ترکیه شد ۹ لیر ترکیه کرایه می دهیم، تنها وقتی باید به راننده تاکسی انعام دهید که آن ها چمدان شما را از ماشین جابجا کنند.
مینی باس
برای مینی باس انعامی پرداخت نمی شود.
فرودگاه
برای باربرهای حرفه ای فرودگاه ها تعرفه های رسمی مشخصی برای انعام در نظر گرفته شده که اگر از مقدار دقیق آن اطلاعی نداشتید برای هر چمدان ۲ تا ۳ لیر ترکیه انعام دهید، اگر مقدار کل انعامی که دادید از تعرفه های رسمی آن ها کمتر باشد آن ها از شما پول بیشتری درخواست می کنند.
رستوران، کافه
همانطور که گفتیم مقدار معمول آن بین ۵ تا ۱۰ درصد مبلغ کل است اما اگر غذای زیادی سفارش داده بودید بین ۱۰ تا ۱۵ درصد مناسب می باشد.
حمام ترکی
اگر به حمام ترکی رفتید هیچوقت انعام دادن را فراموش نکنید، قبل از اینکه از حمام خارج شوید کارکنان هتل برای خداحافظی پیش شما می آیند و این فرصت مناسبی است که به آن ها انعام بدهید، مقدار معمول این انعام هم بین ۱۰ تا ۲۰ درصد مبلغ کل هزینه حمام است.
راهنمای تور
چون قبلا برای خدمات آن ها پول پرداخت کرده اید آن ها از شما انتظار انعام ندارند. معمولا انعام به راهنمای تور به صورت گروهی داده می شود و مبلغ معمول آن هم بین ۲۰ تا ۳۰ لیر ترکیه است.



خریدی ارزان در بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول
یکی از اولین مراکز خرید جهان، بازار بزرگ استانبول است که یکی از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده نیز می باشد. موقعیت استراتژیک استانبول باعث شده که این بازار به عنوان قطب بازرگانی و تجاری مدیترانه شناخته شود. بازار بزرگ ۴ درب اصلی دارد و خیابان های بازار به نام اجناسی که در آن منطقه فروخته می شود نامگذاری شده است. این مطلب برگرفته از سایت تور استانبول است .
این بازار معروف، محلی برای ملاقات های اجتماعی است و جامعه در این محل شروع به تعامل با هم میاز کنند. تا اواسط قرن ۱۹، خرید در بازار با الان تفاوت های زیادی داشت چون رقابتی بین فروشندگان وجود نداشت و اجناس معمولا قیمت های ثابتی داشتند.
چه اجناسی در بازار بزرگ فروخته می شود
چانه زدن و تخفیف گرفتن از کارهای معمول در این بازار است و چون کل بازار در زیر یک سقف قرار دارد ممکن است در هنگام شلوغی احساس سرگیجه بگیرید به همین دلیل امروزه این بازار را نوسازی کرده اند و مجهز به سیستم حرارتی، سیستم روشنایی و امکانات دیگری شده است، بعضی می گویند با انجام این نوسازی ها، این بازار سنتی به شکل بازارهای غربی شده، اما هنوز هم بخش های سنتی زیادی در این بازار وجود دارد. مهمترین اجناسی که در این بازار به فروش می رسد شامل فرش، ظروف سفالی و سوغاتی، لباس، ظروف مسی، پارچه، جواهرات طلا، کیف دستی و چمدان، چرم و نقره جات می باشد. مثل بسیاری از آثار تاریخی مهم این کشور، این بازار هم از آسیب های زیادی جان سالم بدر برده، دو آتش سوزی در سال های ۱۵۱۵ و ۱۵۴۸ آسیب های زیادی به این بازار زد که باعث شد این بازار تا سال ۱۹۸۰ مورد نوسازی های دوره ای قرار بگیرد.
واقعیت هایی شگفت آور درباره بازار بزرگ
•    این بازار در حدود سال ۱۴۵۵ زمانی که امپراتور عثمانی کنترل قسطنطنیه را در دست گرفت باز شد و گسترش آن به یک مرکز خرید در اوایل قرن ۱۷ به پایان رسید.
•    این بازار بیش از ۳۰۰۰ مغازه در بیش از ۶۰ خیابان سرپوشیده دارد و روزانه بین ۲۵۰,۰۰۰ تا ۴۰۰,۰۰۰ نفر بازدیدکننده دارد.
بازار بزرگ در کجا قرار دارد
منطقه و محله ای که این بازار در آن واقع شده فاتح نام دارد که در مرکز شهر استانبول می باشد . این بازار در بین مسجد بایزید و مسجد نور عثمانیه قرار دارد.
بازار در چه زمانی از روز باز است
این بازار دوشنبه تا شنبه، از ساعت ۹ صبح تا ۷ بعد از ظهر باز می باشد.
بهترین زمان برای بازدید از بازار بزرگ
بازار بزرگ یکشنبه ها و همچنین در هنگام تعطیلات عمومی بسته است و در بقیه روزها باز می باشد. در روزهای جمعه و شنبه بسیار شلوغ است و پیدا کردن اجناس با قیمت مناسب تر، سخت می شود.با وجود اینکه این بازار یک بازار سرپوشیده  است اما باز هم آب و هوا بر روی بازدید از این بازار تاثیر می گذارد. تابستان های استانبول گرم و مرطوب و زمستان های آن سرد، بارانی و برفی دارد. در این شهر میزان بارندگی خیلی زیاد است و حتی در فصل تابستان هم گاهی سیل اتفاق می افتاد؛ از نظر آب و هوا بهترین زمان برای بازدید از این بازار می، ژوئن، سپتامبر و اکتبر است.



رازهای خرید هوشمندانه در استانبول

خرید کردن می تواند دلپذیر یا دیوانه کننده باشد. گاهی چیزهایی را می خریم که نیاز داریم، گاهی چیزهایی را می خریم که دوست داریم و گاهی هم چیزهایی می خریم که نه دوست دایم و نه نیاز داریم! صبر کنید… چرا باید مورد سوم برایمان اتفاق بیفتد؟! بسیاری از ایرانی های عزیز، شهر استانبول را برای سفر و خرید انتخاب می کنند. این شهر به دلیل فروشگاه های متنوع و زیاد که هر کدام چیز خاصی برای عرضه دارند و اجناس برند و اصل تا این اندازه محبوب شده است. در ادامه می خواهیم بعضی از مراکز خرید خوب این شهر را به شما معرفی کنیم و درباره راه خرید هوشمندانه از آنها هم صحبت کنیم. این مطلب برگرفته از سایت تور استانبول است .
مرکز خرید هیستوریا
هیستوریا یکی از پر طرفدارترین بازارهای استانبول است که در منطقه FATIH قرار گرفته است. . این مرکز خرید ۶ طبقه ای، ۷۵ فروشگاه و رستوران دارد و برندهای مشهوری مانند زارا، مانگو،برشکا و غیره را می توان در آن دید.
در این مرکز خرید همچنین رستوران های مشهوری مثل مک دونالد و کی اف سی به فعالیت می پردازند و آماده ی پذیرایی از مهمان ها هستند. اگر چه قول می دهیم در اینجا خرید خیلی خوبی خواهید داشت اما هر چقدر هم که آدم سرسختی باشید بعضی از فروشنده ها سعی می کنند با چرب زبانی شما را به صورت غیر مستقیم به خرید ترغیب کنند و ناگهان میبیید که جیب تان خالی شده است! چاره چیست؟ بسیاری از فروشنده ها این راز را می دانند که سریعترین راه رسیدن به پول ما، وارد شدن از طریق احساسمان است! مثلا جواهر فروشی ها برای جلب نظر ما از لامپ های پر رنگ هالوژنی استفاده می کنند، فروشگاه های برند از موزیک هایی با ریتم تند و بلند برای جذب افراد بخصوص نوجوانان استفاده می کنند و… این اتمسفر باعث می شود که دوست داشته باشیم وقت بیشتری در آنجا بگذرانیم، راهکار این است که احساسمان را کنترل کنیم و اجازه ندهیم گول بخوریم!
مرکز خرید کپسیتی
کپسیتی یکی از شیک ترین مراکز خرید استانبول است. این مرکز خرید بزرگ علاوه بر اینکه دسترسی خوبی نسبت به مکان های دیگر مثل فرودگاه بین المللی دارد، جای خوبی برای خرید، رستوران و کافه گردی در استانبول هم حساب می شود. مارکهای معروفی مثل برشکا، دفکتو، کمل اکتیو، کانورس و… مغازه دارند.
یکی از مواردی که بعد از خرید کالا از این مرکز خرید وجود دارد، کارت هدیه است که فروشنده ها به شما بعد از خرید می دهند. نکته کجاست؟ یکم فکر کنید. با شما پیشنهاد ۱۰ درصد کارت هدیه ی رایگان و ۲۰ درصد کارت هدیه در ازای ۷ دلار خرید می دهند. کدام را انتخاب می کنید؟ طبق بررسی هایی که روی تعدادی خریدار هوشمند در شهری شد مشخص شد که افرادی که خرید هوشمند می کنند، کارتی که رایگان است را انتخاب می کنند. حتی اگر این به معنای از دست دادن ۱۳ دلار هدیه باشد! می بنید؟ با یکم حساب کردن می توان هوشمند بود و هوشمندانه تر خرید کرد.



خوشمزه های ایستاده در پیاده روهای استانبول (قسمت دوم)

آشنایی با خوراکی های محلی استانبول
همانگونه که در گزارشی پیش از این اشاره کردیم در استانبول برای یک بار تجریه خوش طعم هم که شده غذاهای رستوران ها را رها کنید و به سراغ غذاهای محلی و اغذیه فروشی های ترکیه بروید. این مطلب برگرفته از سایت تور استانبول است .
۴. تاووک پیلاو  (Tavuk Pilav)
اگر عادت به غذاهای با حجم بالا دارید، تاووک پیلاو یا همان مرغ و برنج گزینه‌ مناسبی برای شما است. تاووک پیلاو غذایی داغ و حجیم است. به آسانی می‌ توانید فروشندگان این غذا را سطح شهر پیدا کنید. چراکه گاری ‌هایی با مکعب شیشه ‌ای در هر جای شهر دیده می‌ شوند، اما اگر به دنبال بهترین تجربه‌ از مزه‌ تاووک پیلاو هستید، سراغ فروشندگان اون کاپانی، روبروی بازار مانیفاتورچیلار را بگیرید.
۵. تانتونی (Tantuni)
تانتونی به صورت لقمه سرو می‌شود و محتویات آن شامل گوشت، گوجه فرنگی، فلفل و ترکیبی از انواع ادویه ‌ها است که درون یک نان لواش بسیار کم حجم و نازک جای می گیرد. تانتونی دو نوع تند و معمولی دارد، هرچند اهالی شهر مِرسین که خاستگاه اولیه‌ تانتونی است می گویند که تانتونی اگر لب و زبان را نگزد، تانتونی نیست. اِمینه آنا سفراسی (Emine Ana Sofrasi) در محله‌ بیلورجو در میدان تاکسیم یکی از بهترین جاهایی است که می ‌توانید مزه‌ی تانتونی را در آن تجربه کنید.
۶.کومپیر (Kumpir)
همان سیب زمینی تنوری خودمان است. طعمش فوق العاده است! منطقه‌ اورتا کوی (Orta Koy) در استانبول را نیز می ‌توان بهترین جا برای تهیه‌ این غذا به حساب آورد. کومپیر یا سیب زمینی تنوری غالبا به همراه پنیر کاشار، سوسیس، ذرت، سالاد مایونز، نخود فرنگی و هویج خوره می ‌شود و ترکیب این طعم‌ ها با سیب زمینی تنوری، یک وعده‌ غذایی مقوی، خوشمزه و به یادماندنی را رقم می‌ زند.
۷. میدیه دولما (Midte Dolma)
میدیه دولما نیز بیشتر یک میان وعده محسوب می‌ شود تا یک غذای کامل. ترکیب نصف صدف دریایی با برنجی بسیار تند به همراه لیموی تازه مواد تشکیل دهنده‌ میدیه دولما هستند. این میان وعده‌ را می ‌توان شبانه در دکه‌ های میدان تاکسیم پیدا کرد. شکل خوردن میدیه دولما نیز بسیار خاص است. هر یک از تکه‌ ها را باید پشت سرهم و بی وقفه میل کرد تا زمانی که تا اندازه ‌ای حس سیری پیدا شود.
۸. دوروم (Durum)
دوروم از نظر مواد تشکیل دهنده، یکی از متنوع ‌ترین غذاهای خیابانی استانبول است. دوروم همان ‌طور که از نامش هم پیداست، بیشتر به عنوان یک میان وعده در نظر گرفته می‌ شود. این غذا در واقع ترکیبی از نانی شبیه به لواش به همراه مرغ، گوشت، پنیر یا انواع سبزیجات است که بصورت لقمه ‌ای مصرف می‌شود. شکل ظاهری دوروم و راحتی در هنگام میل کردن، این غذا را بسیار محبوب کرده است. برای نوش جان کردن بهترین دوروم ‌های استانبول می‌ توانید به میدان معروف تاکسیم رفته و سراغ بامبی یا کیزیل کایالار را بگیرید.
۹. بورِک (Borek)
بورِک یک غذای مخصوص برای وعده‌ صبحانه است که در واقع شامل پنیر و سبزیجات میان لایه ‌های نازک خمیری به نام یوفکا است. ترکیب لایه ‌های خمیر، پنیر و سبزیجات که تحت حرارت نیز قرار گرفته، آن را به گزینه‌ محبوبی برای وعده‌ صبحانه تبدیل کرده است.



خوشمزه های ایستاده در پیاده روهای استانبول (قسمت اول)

این ‌بار از میزهای رستوران‌ استانبول، این شهر خوش ‌رنگ و لعاب و پر از غذاهای خوشمزه انصراف می‌ دهیم و به سراغ اغذیه ‌فروشی ‌ها و غذاهای محلی آن می رویم تا شما را به آن‌چه که مردم کوچه و بازار در زندگی روزمره‌ جواب شکم‌ گرسنه ‌شان را با آن می ‌دهند، آشنا کنیم. شک نکنید مزه‌ ایستادن در پیاده‌ رو، روی دست غذا خوردن و خوش و بش با مردم شهر دست کمی از لذت نشستن در رستوران ‌های گران شهر و سفارش غذا به گارسون ‌های دست‌ به سینه ندارد. آن‌ چه در پیاده‌ رو و کنار بساط اغذیه ‌فروشی ‌های محلی وجود دارد لذت معاشرت و ارتباط فرهنگی است که هیچ گردشگری سر میز رستوران‌ های ساکت و آرام پیدایش نمی‌کند. حالا این‌جا می‌خواهیم سه غذای خوشمزه‌ و پرطرفداری که محلی ‌ها و توریست ‌ها می ‌توانند در کنار خیابان نوش جان کنند و در عین‌حال جیب‌ شان از آفت رستوران ‌ها و غذا های گران ‌قیمت در امان باشد به شما معرفی کنیم. این مطلب برگرفته از سایت تور استانبول است .
۱. لاهماجون (Lahmacun)
لاهماجون یک پیتزای ترکی است که ساده‌ ترین و در عین حال یکی از خوشمزه ‌ترین غذا هایی است که تازگی ها به برخی استان ‌های شمال غربی کشور ما نیز راه پیدا کرده است. این غذا خمیر نازکی دارد که رویش تکه ‌های گوشت قرمز چرخ‌کرده، پیاز و فلفل پخش شده و دقایقی در تنور آتش قرار می‌گیرد. در واقع لاهماجون نان لواشی است که روی آن در زمان پخت مواد نامبرده اضافه شده است. لاهماجون را باید سریع پس از خارج شدن از تنور میل نمائید. با لاهماجون مقدار زیادی جعفری تازه و آب لیمو نیز سرو می ‌شود و دوغ محلی یا همان آیران (Ayran) دیگر همه چیز را برای تجربه‌ یک مزه‌ لذیذ و کم‌نظیر فراهم می‌ کند. این غذای خوشمزه در تمام محلات استانبول پیدا می ‌شود اما بهترین لاهماجون‌ها آن‌هایی هستند که در تنورهای سنگی تهیه می ‌شوند. لاهماجون خلیل (Halil Lahmacun) و بُرسام تاش فیرین (Borsam Tas Firin) در محله‌ کادی کوی (Kadikoy) و فیستیک کباب (Fistik Kebab) در محله‌ آرناووت کوی (Arnavut Koy) از همان‌ هایی هستند که لاهماجون ‌های تنورسنگی را دست‌ تان می‌ دهند.
۲. بالیک اِکمِک  (Balik-Ekmek)
در کنار تنگه‌ بسفر علاوه بر مناظر چشمگیر، یک رژیم غذایی مملو از غذاهای دریایی برای ساکنان این شهر مهیا شده است. به جز  در رستوران ‌های پر زرق و برق، ماهی حتی به دکه ‌های خیابانی نیز راه پیدا کرده و وقتی از محلاتی مانند کاراکوی (Karakoy) و اِمین اُنو (Eminonu) که کنار ساحل قرار دارند گذر می‌ کنید می توانید عطر مست کننده‌ ماهی سرخ شده در روغن زیتون یا کره را حس کنید. قطعا با یک ساندویچ ماهی سرخ شده، حال و هوای پل گالاتا و تماشای منظره‌ استانبول بسیار به یادماندنی ‌تر خواهد بود. محلی ‌ها می ‌گویند ساندویچ ماهی که پس از نشستن در این مکان سرو شده و میل می‌شود، بسیار لذت بخش ‌تر از زمانی می باشد که آن را در حالت ایستاده بخورید.
۳. سیمیت (Simit)
کسی نیست در استانبول بتواند در برابر عطر نان تازه غلت خورده در کنجد و برشته شده در آتش مقاومت کند. یک فرد استانبولی را می ‌توانید با سمیت‌ های پیچیده شده در کاغذی که صبح ‌ها در دست دارند، بشناسید. نوشیدن چای در استکان ‌های کمر باریک لذت این نان‌ ها را دو چندان می‌کند. گاری ‌های سیمیت‌ فروشی یا برخی نانوایی ‌ها این نان ‌ها را در طول نیز به فروش می‌ رسانند.