دانستنیها

دانستنیها

در این وبلاگ مقالات و خبرهای مفید قرار داده میشود
دانستنیها

دانستنیها

در این وبلاگ مقالات و خبرهای مفید قرار داده میشود

تصفیه مغناطیسی آب

اساس این روش این است که وقتی آب سخت از یک میدان مغناطیسی مناسب عبور داده می شود، تحت تأثیر نیروی میدان مغناطیسی، سیستم تبلور نمک های کلسیم و منیزیم موجود در آب بر روی جداره دیگ بخار یا لوله های آب داغ، به هم می خورد و از صورت یک شبکه سه بعدی که خاصیت چسبندگی زیادی بر جداره ظرف دارد، خارج می شود و به صورت جامد بی شکلی در می آید که قدرت چسبیدن به جداره دیگ بخار را ندارد. البته در این روش، مقدار آهن نباید از 05/0 میلی گرم در لیتر بیشتر باشد در غیر این صورت باید از پیش، با استفاده از مواد شیمیایی مناسب، مقدار آهن آب را تنظیم کرد تا از چسبیدن آهن به قطب های آهن ربا، کاهش میزان جریان آب از بین قطب های آهنربا و کاهش بازدهی این روش، جلوگیری شود.
از برتری های این روش این است که در آن از مواد شیمیایی استفاده نمی شود، هیچ گونه ماده اضافی بر جای نمی ماند، حتی رسوب های قدیمی را از بین می برد، خاصیت خورندگی در آب ایجاد نمی کند، هزینه ی آن از روش های دیگر کم تر است، عمر دستگاه زیاد و حتی پس از 20 سال بدون تغییر باقی می ماند. با توجه به این برتری ها، امروزه نه تنها از این روش در تصفیه آب های صنعتی، بلکه از آن در تصفیه آب های خنک کننده دستگاه های صنعتی، شستشوی بطری های نوشابه، در کارخانه های قندسازی و بسیاری از صنعت های دیگر استفاده می شود. نخستین دستگاه تصفیه آب به روش القای الکترومغناطیسی ( ECI )، در سال 1945 توسط یک دانشمند بلژیکی به نام ورمترن نوآوری شد و امروزه در بیش از 50 کشور جهان مورد بهره برداری قرار دارد.

مواد (خاصیت های مواد)

یکی از مهارت های پرکاربرد که در بسیاری از پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد، مهارت استفاده از خاصیت مواد است که در زیر توضیحاتی در مورد آن ارائه می شود. کارآیی عملیات کارگاهی آن گاه افزون تر می‏شود که ماشین کار یا ورقکار درباره طبیعت و خواص موادی که به کار می‏برد آگاهی کلی داشته باشد. به‏طورکلی مواد به دو گروه فلزی و غیرفلزی تقسیم می‏شوند. مواد فلزی نیز در دو گروه غیرآهنی (برای مثال مس، آلومینیوم و تیتانیوم) و آهنی (برای مثال آهن، فولاد و آلیاژهای مختلف) طبقه‏بندی می‏شوند. مواد غیرفلزی دو دسته مواد غیرآلی (نظیر سرامیک ها ، شیشه و گرافیت) و مواد آلی (نظیر چوب، کائوچو و پلاستیک) را در بر می‏گیرد.
خاصیت ها:
ماده خاصیت های ویژه‏ای دارد که رفتار آن را در شرایط گوناگون تعیین می‏کنند.
خاصیت های مطلوب:
مقاومت ایستایی و پویایی از جمله خاصیت های مطلوب ماده هستند. ارزانی نیز همیشه مطلوب است. به‏ویژه در فرایند ریخته‏گری ارزان بودن ماده به کار رفته تعیین‏کننده است حتی اگر ماده موردنظر در مواردی دارای خاصیت های ضعیفی هم باشد. برای مثال در فلزات ریخته‏گری ویژگی های زیر بسیار مطلوب هستند:
1- نقطه گدازش پایین.
2- روانروی خوب در حالت گداخته.
3- تخلخل اندک.
4- کاهش حجمی اندک در طی انجماد (انقباض).
تعریف خاصیت ها:
تعبیرهای رایج در توصیف خاصیت های فلزات به شرح زیر هستند:
1- شکننده:
فلز با کوچکترین ترک یا گسیختگی جزیی به‏ سادگی و ناگهان می‏شکند و استحکام و سفتی ندارد. این خاصیت در بیشتر موارد با افزایش سختی زیاد می‏شود. سخت‏ترین فولاد شکننده‏ترین است و چدن سفید از چدن خاکستری شکننده‏تر است. شکنندگی قطعات ریختگی و چکش‏کاری شده با عملیات تافتن و بازپخت کاهش می‏یابد.
2- سردشکن:
این نام بر فلزاتی گذارده شده است که اگر در حالت سرد چکش‏کاری، خمکاری و یا نورد شوند لبه‏های آن ها ترک بخورد. خم کاری یا دیگر عملیات لازم برای این فلزات باید در دماهای بالا انجام شود ولی این دما نباید کمتر از دمای مربوط به رنگ قرمز کدر در فلز باشد.
3- سردجوش:
خاصیت فلزاتی است که در حالت مذاب در حین سرد شدن و ورود از دو سوی قالب در صفحه همرَسیِ گدازه‏ها ساختمان یکدستی پدید نمی‏آورند.
4- شکلپذیر:
به‏سادگی کش می‏آید، انعطاف‏پذیر است و آسان خم می‏شود. ماده‏ای مانند آهن آنگاه نرم است که بر اثر کشش انبساط بپذیرد.
5- حد کشسانی:
بالاترین کُرنشی که ماده توان تحمل آن را داشته باشد و در عین حال با برداشتن نیرو باز به ‏صورت جَهمند به شکل نخستین خود باز گردد.
6- گدازپذیر:
گداخت‏پذیری و تبدیل شدن به مایع بر اثر حرارت.
7- سختی:
توانایی ایستادگی در برابر نفوذ و سایش.
8- همگن:
برخورداری از حالت و طبیعت یکسان؛ بنابراین ورق های دیگ بخار آن گاه همگن نامیده می‏شوند که دانه‏ بندی فلزی آن ها یکنواخت باشد. در ورق های فولادی لایه‏های الیافشان وجود ندارد و مقاومت فلز در تمام جهت ها یکسان است.
9- گرم‏شکن:
بر اثر گرما کم‏ و بیش شکننده است؛ آهن‏گرم شکننده مثالی برای این مورد است.
10- نقطه ذوب ماده جامد:
دمایی است که در آن فلز تبدیل به مایع یا گاز می‏شود. تمام فلزات در دمای حدود نقطه ذوب و کمی بالاتر از آن مایع و در دماهای بسیار بالا تبدیل به گاز یا بخار می‏شوند. نقطه ذوب فلزات از 39 درجه سانتیگراد زیر صفر (نقطه ذوب یا انجماد جیوه) تا بیش از 1650 درجه سانتیگراد است.
11- جَهمندی:
چگونگی و عملکرد خاصیت کشسانایی است و هم چون فنر عبارت از خاصیت بازگشت‏پذیری فنری و یافتن شکل مارپیچ اولیه پس از برداشته شدن فشار است. از این تعبیر بدون آن‏ که کیفیت های ویژه‏ای برای آن قید شده باشد چنین دریافت می‏شود که کاری است که فنر یا قطعه‏ای که مانند فنر پیاپی زیر بار قرار گرفته باشد- باری که از حد نهایی مقاومت آن در نگذرد و موجب گسیختگی یا تغییر شکل همیشگی آن نشود- انجام می‏دهد.
12- وزن مخصوص:
وزن ماده‏ای معین نسبت به توده‏ای برابر از ماده دیگر که به عنوان مبنای مقایسه انتخاب شده باشد. برای سیالات و جامدات آب و برای گازها هوا یا هیدروژن به عنوان مبنا در نظر گرفته می‏شود.
13- مقاومت:
توانایی ایستادگی ماده در برابر نیرو و همان صلبیت و سفتی آن است. خاصیتی در اجسام است که به موجب آن می‏توانند بدون تسلیم یا شکست در برابر نیروی وارد شده پایداری کنند.
14- مقاومت کششی:
بزرگترین تنش محوری که ماده‏ای معین می‏تواند تحمل کند، بدون آن که گسیخته شود.
15- سفتی:
توانایی جذب انرژی بدون گسیختگی؛ مقاومت در برابر کرنش زیاد و تحمل بارهای سنگین. ماده‏ای مانند آهن آن گاه سفت نامیده می‏شود که بتوان آن را ابتدا در یک جهت و سپس در جهت دیگر خم کرد و گسیخته نشود. هر چه زاویه خم بیشتر باشد (و نیز تعداد دفعات خم کردن) ماده سفت‏تر است.

اگر اهل سونا هستید بخوانید

آیا شما هم اهل ورزش سونا هستید ؟ از سونا و منفعتهایش بر سلامتی چه چیزی می دانید ؟ آیا اطلاع دارید سونا یک جور نیست و انواع مختلفی دارد ؟ در این بخش نیز به بحث درباره مسائل سونا خواهیم پرداخت

دانستنی هایی در مورد سونا
اکثر افراد اطلاعات کافی درباره مدت زمان استاندارد جهانی استفاده از سونا و بهره گیری بهتر از آن را ندارند. حال می خواهیم با انواع سونا ، نحوه استفاده آن طبق استانداردهای سازمان جهانی بهداشت و فواید سونا آشنا شویم.
سونا در حقیقت حمام سنتی مردمان اسکاندیناوی به ویژه فنلاندی ها است که از یک اتاق نه چندان بزرگ تشکیل می شود. دیواره های این اتاق تخته کوب شده و سکوهایی چوبی برای نشستن دارد. حرارت بسیار زیادی که از کوره ای برقی ،هیزمی یا گازسوز به فضای اتاق سونا انتشار می یابد، گرمای هوای اتاق را تا ۱۰۰ درجه و گاه بیشتر بالا می برد و باعث تعریق شدید استفاده کنندگان از سونا می شود.
*انواع سونا :
به طور کلی سه نوع سونا وجود دارد :
۱٫ سونای خشک
۲٫ سونای بخار
۳٫ سونای یک نفره
• سونای خشک :
بدن افراد هنگام سونا تقریبا برهنه است یعنی افراد به طور معمول نباید به جز مایو (آن هم از جنس نخ) چیز دیگری بر تن داشته باشند و نخستین گام شستن سر و تن با لیف و صابون است تا منافذ پوست بازتر شود و عمل تعریق و تنفس پوستی در سونا آسان تر صورت گیرد سپس باید وارد گرمخانه (سونا) شد.هنگام ورود به سونا شخص احساس گرمای بسیار زیادی می کند زیرا حرارت محیط ۹۵ یا نزدیک به ۱۰۰ درجه سانتی گراد و گاه بالاتر است اما دانستن این نکته ضروری است که درجه حرارت در قسمت های مختلف اتاق سونا یکسان نیست زیرا در اثر خاصیت بالا رونده هوای گرم، گرمای کف اتاق سونا کمتر از سکو های بالایی است.
برای هماهنگ کردن تدریجی بدن با حرارت سونا بهتر است به محض ورود از نشستن در سکوهای بالاتر خودداری کنید. بهترین راه برای انطباق دادن بدن با حرارت سونا و کمک به تعریق بیشتر و بهتر، چند دقیقه نشستن در سکوی پایین و سپس در سکوی دوم و سرانجام در سکوی آخر است . در این حالت گرم شدن بدن تدریجی است . خون گرمای محیط را از سطح بدن به خود جذب می کند و به قسمت های درونی بدن هدایت می کند و این جریان تا جایی ادامه می یابد که گرمای بدن به اوج برسد. هنگام ورود به سونا رطوبت سطح پوست به سرعت از بین می رود و احساس گرمای شدیدی به فرد دست می دهد اما به محض آنکه عمل تعریق شروع شود درجه حرارت بدن پایین می آید و فضا قابل تحمل تر می شود.
مدت نشستن در سونای خشک متناسب با استعداد بدن و تحمل شخص است. مجله معتبر طب و داروی ورزشی در مقاله ای درباره سونا چنین می نویسد :
“برای فرد سالمی که هیچ گونه عارضه و بیماری نداشته باشد مدت استفاده از سونای خشک ۱۰تا ۱۵ دقیقه، مدت استفاده از سونای بخار ۶ تا ۱۲ دقیقه و مدت استفاده ازخزینه آب داغ ۵ تا ۱۰ دقیقه است. با این حال اگر به هر دلیلی احساس ناراحتی به وجود آید و عوارضی مانند سردرد، سرگیجه، رخوت بیش از حدو تپش قلب غیر عادی دست دهد باید سونا را ترک کرد.” مرحله بعد خروج از گرمخانه (سونا) است. پس از خروج باید بلافاصله زیر دوش آب ولرم رفت تا عرق از تن زدوده شود . سپس مرحله خنک کردن بدن فرا می رسد که به دو صورت است : گرفتن دوش آب سرد، غوطه ور شدن در حوضچه آب سرد. هنگام غوطه ور شدن در آب سرد باید تمام بدن زیر سطح آب سرد قرار گیرد در غیر این صورت دوگانگی حرارت بین سر و دیگر قسمت های بدن به وجود میآید که به دلیل گرمای زیاد بدن خطراتی را در بر خواهد داشت. حداکثر غوطه ور شدن در حوضچه آب سرد ۲ یا ۳ بار است . فرورفتن ناگهانی در آب سرد ( یا گرفتن دوش آب سرد ) باعث تغییر گردش و فشار خون از سطح به عمق می شود و پیامد آن شوک لذت بخش و دلپذیری خواهد بود .
*سونای بخار :
سونای بخار اتاقی گرم و اشباع شده از بخار آب است به همین دلیل کف اتاق، سکوها و دیواره های آن را از سنگ مرمر می سازند . بخار مورد نیاز در سونای بخار از طریق دیگ بخار در محوطه ای خارج از آن تامین می شود و به وسیله لوله ای به داخل اتاق سونا جریان می یابد تا در فضای آن انتشار یابد و حالتی از اشباع بخار آب همراه گرما پدید آید . سونای بخار علاوه بر فواید سونای خشک باعث تلطیف و شست و شوی سینوس ها ، مجاری تنفسی و ریه ها نیز می شود . افراد سیگاری و مردمی که در مناطق خشک و شهر های آلوده زندگی می کنند می توانند از سونای بخار حداکثر استفاده رو داشته باشند.
مدت هر بار توقف در سونای بخار بسته به ظرفیت و استعداد اشخاص از ۶ تا ۱۲ دقیقه است ضمن آنکه وجود شیر آب سرد در اتاق سونای بخار این امکان را به استفاده کنندگان از این سونا می دهد که هر چند دقیقه یک بار دست و صورت و بدن خود را با آب سرد خنک کنند تا بتوانند بخار سوزان سونا را تحمل کنند.
*سونا ی یک نفره
سونای یک نفره به گونه ای است که به جز سر سایر اعضای بدن در محفظه ای قرار می گیرد که در آن هوای گرم یا بخار جریان دارد و تعریق شدیدی دست می دهد.
این گونه سونا ها بیشتر در سالن های بدن سازی و موسسه های لاغری رواج دارد و ادعا می شود که خاصیت لاغر کنندگی دارد و باعث ایجاد تناسب اندام می شود در حالی که چنین ادعایی صحت ندارد.
*فایده های سونا :
در واقع مراحل مختلف سونا (گرمای زیاد و سرد کردن ناگهانی بدن) باعث بروز حالتی مانند جزر و مد و جریان خون در تمام بدن می شود که نتیجه مستقیم این فعل و انفعال، تحریک اعصاب و غدد است و انقباض و انبساط به وجود می آمده خود نوعی ورزش عمومی برای اندام های داخلی بدن محسوب می شود. هنگام سونا عروق سطحی بدن به دلیل گرمای زیاد گشاد می شوند و باعث تغییر فشار خون شده در نتیجه اعضای داخلی بدن تا حد زیادی از زیر بار فشار خون آزاد می شوند. اثر روانی سونا در ایجاد حالاتی از نشاط ، انبساط خاطر و خشنودی نیز قابل توجه است. سونا می توانند در معالجه سریع و در بهبود شرایط عمومی آنها نیز موثر باشد زیرا پس از سونا شخص چنان احساس آرامش روحی و جسمی می کند که گویی در یک تمرین ورزشی سنگین یا مسابقه مشکل شرکت کرده است . پیامد چنین حالتی خواب خوش و عمیقی است که به فرد دست می دهد. اصولا سونا باعث عمیقتر شدن خواب به ویژه خواب ورزشکاران است. بیشترین تاثیر سونا در اشخاص سالم هنگامی است که فرد عضلات و اندام های خود را در ورزش یا مسابقه ای سنگین به کار گرفته و تا حد زیادی خسته کرده باشد. نتایج مفید سونا پس از این قبیل فعالیت های شدید جسمی و در رفع انقباض و سفتی عضلات بسیار چشمگیر است زیرا باعث دفع سریع اسید لاکتیک و دیگر مواد زاید از بافت های بدن می شود و خستگی و کوفتگی عضلانی را به سرعت از بین می برد و باعث مصونیت از سرماخوردگی می شود. تاثیرات سونا در سطح پوست بدن شگفت انگیز است به خصوص اگر همراه با ماساژ باشد. سونا در بهبود جوش های صورت بسیار مناسب است. سونا باعث باز شدن منافذ پوست ، تحریک غده های عرق و خروج مواد زائد از داخل بدن می شود همچنین ثابت شده است سونا در افزایش فعالیت سلول های ذهنی تاثیر دارد در نتیجه پس از سونای صحیح و کامل می توان بهتر از قبل از عهده ورزش های فکری برآمد همچنین افرادی که در برنامه زندگی خود از سونا استفاده می کنند برخورد بهتری با یکدیگر دارند و از خلق و خوی آرامتری بر خوردارند.

آشنایی با مخازن

دراصطلاح عمومی مخزن را می توان از نظر ساختار به دو دسته کلی مخازن با اجزاء داخلی (مثل پوسته مبدل های حرارتی ، ظروف همزن دار ، برج تقطیر و ... ) و مخازن بدون اجزاء داخلی که تانک ها و درام ها می باشند ، محدود کرد . تفاوت تانک و درام در اندازه آنها می باشد که زمان اقامت یک جریان مداوم در درام از چند دقیقه تجاوز نمی کند ، در صورتیکه این زمان اقامت برای تانک ها به چندین ساعت می رسد . درام ها در خطوط فرآیند قبل یا بعد از دستگاه های فرآیندی استفاده می شوند که به عنوان مثال می توان به درام واقع در قبل ازکمپرسور ها اشاره کرد که قطرات مایع را از جریان گازی جدا می کنند. درام قبل از دیگ بخار مانع از آن می شود که دستگاه در وضعیت خشک کار کند . درام پس از کمپرسور رفت و برگشتی ضربه آن را متعادل می کند . تانک ها مخازن بزرگتری هستند که می توان به تانک خوراک (Feed Tank) برج تقطیر ناپیوسته که ممکن است خوراک چندین روز را در خود نگهدارد و همینطور مخازن ذخیره اشاره کرد .
مخازن از نظر کاربرد: به 2 دسته مخازن ذخیره و تحت فشار تقسیم می شوند که هر کدام در موارد خاص فرآیندی مورد استفاده قرار می گیرند
انواع مخازن ذخیره : به طور کلی فرآورده های نفتی را از نظر انباشتن در مخزن ها می توان به سه دسته تقسیم کرد : فرآورده هایی که فشار بخار آنها از 1.5 پوند بر اینچ مربع کمتر است ، معمولا" در مخزن های سقف ثابت نگهداری می شوند . فرآورده هایی که فشار بخار آنها بیشتر از 1.5 پوند بر اینچ مربع است در مخزن های سقف شناور نگهداری می شوند . فرآورده هایی که دارای فشار بخار زیادتر تا نزدیک 100 پوند بر اینچ مربع هستند ، در مخزن های کروی یا استوانه ای نگهداری می شوند . مخزن های سقف ثابت : این نوع مخزن های استوانه ای ، قائم و با سقف ثابت مخروطی شکل بوده ، بر پایه مناسبترین اندازه قطر و بلندی برای تامین ظرفیت مورد نیاز استاندارد شده است و برای انباشتن فرآورده های گوناگون نفتی مورد استفاده قرار می گیرد.
عواملی که در گزینش قطر و بلندی مخزن موثرند : فضای موجود برای نصب مخزن ، تحمل فشار ، خاک زیر مخزن ، فراریت فرآورده هایی که باید در مخزن انبار شود ، سرعت ته نشین شدن مواد نفتی مورد نظر و ناخالصی هایی که در مخزن انبار می گردد. مخزن هایی که برای انباشتن مایعات فرار ساخته می شود باید بدون منفذ (Gas Tight) بوده و تغییرات فشار میان 6 تا 20 سانتی متر آب را تحمل نماید تغییرات فشار به وسیله شیر اطمینان ویژه ای خنثی می گردد. دیگر تجهیزات این مخزن ها عبارتند از حوضچه و شیر زیر آب ، لوله های مارپیچ بخار ، پروانه همزن برای آمیختن فرآورده ها ، عمق سنج خودکار ، دماسنج و غیره . دیسک شکست (Rupture Disk) قسمتی روی سقف تانک است که ضعیفتر از قسمت های دیگر ساخته می شود و در مواقعی که کنترل کننده ها خوب عمل نکنند و همینطور برای شیرهای اطمینان مشکل به وجود آمده باشد پاره شده و مانع از صدمه دیدن برج می شوند .
مخزن های سقف شناور : در این مخزن ها سقف شناور روی مایع شناور بوده با مایع به بالا و پایین حرکت می کند معمولا" 2 نوع از این مخزن ها بیش از انواع دیگر به کار رفته می شوند
. سقف های ماهیتابه ای شکل (Pan Type) : این سقف ها مسطح بوده و از فولاد ساخته می شوند و دارای پایه های عمودی هستند که به محیط سقف متصل می باشد . نقطه ضعف این سقف ها این است که به مجرد سوراخ شدن غرق می شوند
سقف های خزینه دار (Pontoon Type) : که در آن خزینه جعبه مانند و تو خالی پیرامون سقف نصب شده ، آن را شناور کرده است . برتری این نوع سقف در این است که با سوراخ شدن یک یا چند خزینه غرق نخواهد شد
. مخزن های کروی و استوانه ای : مخزن های کروی یا استوانه ای برای مقاومت در برابر فشار های بالا به کار می رود و ممکن است فشار تا 100 پوند بر اینچ مربع یا بیشتر را تحمل کنند . این نوع مخزن ها جهت نگهداری بوتان و پروپان و گاز مایع و بنزین های سبک و به طور کلی مواد شیمیایی سبک کاربرد دارد.
مشخصات عمومی مخازن تحت فشار : شکل اکثر مخازن تحت فشار استوانه ای یا کروی بوده که فرم استوانه ای آن با کلگی کروی یا بیضوی یا کاسه ای قابل ساخت و مونتاژ می باشد . و کلگی های کروی به دو حالت نورد گرم و سرد تولید می شوند استاندارد ASME Boiler & Pressure Vessel Code برای مخازن ذخیره ای نیز استفاده می شود ، طبق استاندارد موجود بعد از مشخص بودن پارامتر های اصلی یاد شده ضخامت و مشخصات هندسی و جوشکاری و جنس مواد تعیین شده با امکانات کارگاهی نیز تهیه می شود . اتصالات مختلفی که روی مخازن تعبیه می گردد ، از قبیل محل مورد نصب فشار سنج ، شیر تخلیه اضطراری ، ترمومتر ، سطح سنج ، و در صورتی که مخزن جهت کارهای پیچیده تر استفاده شود ، طبعا" نیاز اتصالات مربوط به آن نیز اضافه خواهد شد
. خصوصیات فنی مخازن تحت فشار : طراحی و ساخت مخازن تحت فشار بر اساس پارامتر های مختلف فنی از قبیل فشار ، درجه حرارت ، نوع فولاد مصرفی حجم مورد مصرف ، امکانات کارگاهی ، تاثیر عوامل جوی از قبیل باد و برف و باران و زلزله ، عمر مفید مقاومت مصالح و مواد مصرفی در مقابل خوردگی الکتروشیمیایی و مکانیکی به شرح زیر طراحی می شود : فشار مخزن با توجه به استاندارد (ASME Code) با ضخامت ، تنش مجاز مواد مصرفی ، امکانات جوشکاری ارتباط دارد . درجه حرارت که عاملی در طراحی و ساخت بوده یکیدیگر از عوامل مهم در طراحی می باشند . مواد مصرفی در مخازن تحت فشار و ذخیره ای معمولا" Carbon Steel از انواع مختلف بوده که انتخاب هر کدام از این فولاد ها با توجه به تنش مجاز درجه حرارت کاری و فرم پذیری فولاد و جوشکاری آن و ... انجام می گیرد . عامل حجم مخزن با در نظر گرفتن موقعیت محل نصب و با تغییراندازه و قطر و ارتفاع بر اساس استاندارد مربوطه و با حفظ تناسب اجزاء ، مطابق با نیاز طراحی و ساخته می شود . پارامتر تاثیرات جوی به صورت بار اضافی در شرایط مختلف محاسبه می شود
ایمنی در مخازن ذخیره : از دیدگاه ایمنی مخزن ها باید دارای تجهیزات زیر باشند :
سقف شناور : برای کاهش میزان تبخیر مواد سبک و جلوگیری از آتش سوزی ، مخزن های فرآورده های سبک و فرار با سقف شناور ساخته می شوند . این نوع سقف ها از ورود هوا به مخزن و هم آمیزی با بخار های نفتی ممانعت می کند و از این راه انفجار و آتش سوزی که ممکن است از جرقه ساکن ایجاد شود جلوگیری می نماید
رنگ مخزن ها : مخزن های محصولات سبک و میان تقطیر به رنگ سفید رنگ آمیزی می شود تا کمترین گرما را از محیط و انرژی تابشی آفتاب جذب کرده دمای محتوای مخزن ها در کمترین حد ممکن نگه داشته می شود .نتیجتا" مقدار تبخیر و هدر رفتن مواد سبک نفتی کمتر شده شرایط خطرناکی در بالای مخزن پدید نمی آید .
خطر الکترسیته ساکن در مخزن : خطر های الکتریسیته ساکن را که به هنگام نقل و انتقال مواد نفتی آتش زا دو عامل سبب بارور شدن مخزن با الکتریسیته ساکن می گردد . یکی پخش شدن مایعات به قطرات کوچک و دیگری اصطکاک مایعات هنگام جریان در خطوط لوله ، پس از ورود مایع به مخزن و بارور شدن مخزن از دو راه بالا ، حتی جرقه کوچکی در آمیزه بخارات نفتی و هوای موجود در بالای مخزن ، سبب انفجار و آتش سوزی می شود . دیواره همه مخزن ها باید به وسیله سیم به زمین متصل شود . (Earthing Wire) کار این سیم هدایت بار الکتریسیته ساکن از مخزن به زمین و جلوگیری از تراکم الکتریسیته در بدنه مخزن می باشد

ارتفاع استاندارد ۱۰ عنصر مهم در طراحی دکوراسیون

حتما برای شما هم زیاد پیش آمده که در رستوران، منزل اقوام یا قرار ملاقات های خود پشت برخی از میز ها احساس ناراحتی کرده اید، چون ارتفاع آن ها مناسب شما نبوده است، یا هنگام عبور از یک فضا حس می کنید لامپ های آویز آنقدر به سر شما نزدیک اند که ممکن است با آن ها برخورد کنید. این قبیل اتفاقات، احساسات ناخوشایندی در ما به وجود می آورند، در حالی که اگر به درستی برنامه ریزی شوند هرگز موجب سلب آسایش مان نخواهند شد. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که اندازه های استانداردی که در اینجا یا منابع دیگر می بینید، الزاما برای شما مناسب نیستند و همیشه استثناء وجود دارد. در واقع این ابعاد، ابعادی هستند که رایج تر اند. شما در طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود، قبل از همه نیاز ها و خواسته های خود را برآورد کنید و دکوراسیون تان را متناسب با خودتان ایجاد کنید.
ارتفاع استاندارد کانتر و اپن آشپزخانه
ارتفاع نهایی یعنی سطح تمام شده ی کانترهای آشپزخانه شامل مصالح کانتر، به طور معمول ۹۰ سانتی متر در نظر گرفته می شود، ضمن اینکه برای کاربران بلند قد می تواند به ۹۵ سانتی متر هم برسد. ارتفاع جزیره یا کانتر های دو طبقه نیز معمولا حدود ۱۰۵ سانتی متر است. عنصر اپن آشپزخانه، پرکاربرد و موثر در زیبایی دکوراسیون منزل است، بنابراین توجه به جزییات آن ضروری است.
ارتفاع استاندارد صندلی اپن آشپزخانه
ارتفاع استاندارد نشیمن صندلی های اپن ۶۰ سانتی متر است. صندلی های بار هم معمولا ۷۵ سانتی متر هستند. صندلی های اپن و بار می توانند بدون پشتی یا با پشتی باشند. بعضی از آن ها چرخان هستند. اگر صندلی هایی انتخاب می کنید که دسته دارند، توجه کنید در زیر کانتر یا پیش آمدگی کابینت جای گیرند.
ارتفاع استاندارد میز ناهارخوری
ارتفاع استاندارد میز ناهارخوری و حتی میزهای غذاخوری معمولی ۷۵ سانتی متر است. این اندازه حتی برای افراد قد بلند نیز مناسب است. ارتفاع صندلی غذاخوری نیز به طور معمول بین ۴۲ تا ۴۷ سانتی متر است. در این مورد هم اگر صندلی غذاخوری تان دسته دار است، برای جا دادن آن ها در زیر میز به پیش آمدگی های میز ناهارخوری توجه کنید.
ارتفاع استاندارد کانتر حمام و سرویس بهداشتی
ارتفاع استاندارد برای کانتر حمام و سرویس بهداشتی ۸۵ تا ۸۷ سانتی متر است. اگر میز توالت توکار دارید، ارتفاعش باید به ۷۵ سانتی متر کاهش یابد تا با یک صندلی معمولی مطابقت نماید. ارتفاع نشیمن صندلی های معمولی بین ۴۲ تا ۴۷ سانتی متر است.
ارتفاع مناسب قفسه بالای میز کار
در محیط کار یا اتاق کار که دارای قفسه های باز در بالای میز ها است، فاصله ی استاندارد قفسه از میز، ۵۵ تا ۶۰ سانتی متر است. این اندازه برای مانیتور کامپیوتر کافی است و حتی می تواند نورپردازی زیر صفحه ی قفسه را نیز شامل شود.
ارتفاع استاندارد لامپ دیوارکوب بالای روشویی
در حمام ها و سرویس های بهداشتی، نورپردازی از دو جهت بسیار مناسب است. روشنایی بالای سر می تواند از یک چراغ سقفی یا لامپ های دفنی ساطع شود. بهترین منبع برای تأمین روشنایی در جلو نیز از لامپ های دیوارکوب در ارتفاع ۸۲ تا ۹۰ سانتی متر از روشویی ناشی می شود. ممکن است برای افراد بلند قد تر به ارتفاع بیشتری نیاز باشد.
ارتفاع مناسب قرنیز در سرویس بهداشتی
ارتفاع استاندارد خط مرز قرنیز در سرویس بهداشتی بین ۱۱۲ تا ۱۲۰ سانتی متر است. این ارتفاع مکان میز توالت یا کابینت روشویی را نیز مشخص می کند و یک ظاهر یک دست و تمیز می دهد.
ارتفاع استاندارد میز قهوه خوری
ارتفاع تمام شده ی بیشتر میز های قهوه خوری بین ۴۵ تا ۵۰ سانتی متر است. این ارتفاع فضای کافی برای پاهای فرد نشسته روی کاناپه و صندلی فراهم می آورد.
ارتفاع مناسب نصب هود آشپزخانه
ارتفاع هود ها معمولا توسط تولیدکننده های آن ها تعیین می شود و به همین دلیل متفاوت است. ارتفاع استاندارد هود بین ۷۵ تا ۸۲ سانتی متر است، اما شما ارتفاع خود را در نظر بگیرید. اگر بلند قد هستید و به فضای بیشتری برای سر خود نیاز دارید، یک طراحی ساده بدون جزییات بزرگ انتخاب کنید. کاربرد اصلی هود حذف بو و ذرات غذا از هوا است. بنابراین هود باید در ارتفاعی نصب شود که حداکثر کارایی را داشته باشد.
ارتفاع استاندارد چراغ های آویزی بالای جزیره آشپزخانه
اندازه ی آویزها ممکن است بر اساس ارتفاع سقف مختلف باشد، اما معمولا چراغ های آویز بین ۱۰۰ تا ۱۰۸ سانتی متر بالای کانتر تمام شده قرار می گیرند. اگر می خواهید در بالای سرتان هیچ گونه مزاحمتی نداشته باشید، شاید بهتر است این ارتفاع بیشتر باشد. تعداد آویزها بر اساس اندازه ی جزیره آشپزخانه ی شما فرق می کند، اما بین ۲ تا ۴ عدد رایج است.

تلویزیون LCD: ابعاد، مکان و فاصله مناسب در دکوراسیون منزل

مطمئنم تقریبا همه ی ما با تلویزیون رابطه ی خوبی داریم و نه تنها حاضر نیستیم آن را از طراحی دکوراسیون داخلی خود حذف کنیم، بلکه معمولا بهترین فضاها را برای قرار دادن آن انتخاب می کنیم. همه ی ما دوست داریم وقتی برنامه، مستند، سریال یا فیلم سینمایی محبوب خود را می بینیم، بهترین دید را به صفحه ی تلویزیون داشته باشیم.
مکان تلویزیون در دکوراسیون منزل برای بهترین دید
تلویزیون را در ارتفاع خط دید قرار دهید. برای دست یابی به بهترین زاویه ی دید، تلویزیون را در ارتفاعی قرار دهید که در حالت نشسته، سر شما هم تراز وسط صفحه ی تلویزیون باشد. این حالت دید عمود نسبت به دید بالا یا پایین، بهترین حالت است.
تلویزیون در بالای شومینه در دکوراسیون داخلی
تا جایی که ممکن است این کار را نکنید. ولی اگر راه دیگری ندارید و بالای شومینه تنها مکان خالی برای تلویزیون شما است، می تواند گزینه ی خوبی باشد. اما در این صورت تلویزیون را بر پایه ای نصب کنید که امکان تغییر زاویه ی آن به سمت پایین باشد. این به آن دلیل است که بهتر است خط دید شما به صفحه ی تلویزیون عمود باشد نه زاویه دار.اگر در حال ساختن یا بازسازی منزل تان هستید و دوست دارید تلویزیون تان را بالای شومینه قرار دهید، یک شومینه ی مستطیلی باریک بسیار نزدیک به کف در نظر بگیرید . این کار به شما اجازه می دهد تلویزیون تان را در مکان بهتر و پایین تری نصب کنید نسبت به حالتی که آن را در طاقچه ی بالای شومینه ی بلند قرار می دهید.برای دست یابی به بهترین زاویه ی دید، به پایه ی تلویزیون خود قابلیت تنظیم دهید. شلف این تلویزیون کوچک به جلو می لغزد و اهالی خانه می توانند تلویزیون را به سمت مرکز اتاق تنظیم کنند.
اندازه صفحه نمایش تلویزیون و فاصله مناسب از آن
تقریبا هرچه بزرگ تر، بهتر. بسیاری از افراد دلشان می خواهد تلویزیون بزرگ تری داشته باشند، اما آیا تا به حال شنیده اید کسی از بزرگی تلویزیونش گله کند؟ من که نشنیده ام. بهترین اندازه برای تلویزیون به بزرگی اتاق، وضوح تصویر، فاصله ی نشیمن تا صفحه ی تلویزیون، بودجه ی شما و از همه مهم تر سلیقه ی شخصی شما بستگی دارد.ما در اینجا یک راهنما از فاصله های ایده آل به شما پیشنهاد می دهیم که از منابع مختلف گردآوری شده، فاصله ی مطلوب شما ممکن است متفاوت باشد.
ابعاد صفحه نمایش و فواصل دید کلی:
• صفحه نمایش ۲۶ اینچ = ۹۰ تا ۱۶۵ سانتی متر
• صفحه نمایش ۳۲ اینچ = ۱۲۰ تا ۱۹۵ سانتی متر
• صفحه نمایش ۳۷ اینچ = ۱۳۵ تا ۲۲۵ سانتی متر
• صفحه نمایش ۴۰ اینچ = ۱۵۰ تا ۲۵۵ سانتی متر
• صفحه نمایش ۴۶ اینچ = ۱۸۰ تا ۲۸۵ سانتی متر
• صفحه نمایش ۵۲ اینچ = ۱۹۵ تا ۳۳۰ سانتی متر
• صفحه نمایش ۵۸ اینچ = ۲۱۰ تا ۳۶۰ سانتی متر
• صفحه نمایش ۶۵ اینچ = ۲۴۰ تا ۴۰۵ سانتی متر
• صفحه نمایش ۷۰ اینچ = ۲۷۰ تا ۴۵۰ سانتی متر
بهترین چیدمان صندلی برای تلویزیون
تا جایی که می توانید صندلی ها را به جای اطراف، روبروی صفحه نمایش قرار دهید. همان طور که در سالن های سینما هرکسی می خواهد در وسط سالن بنشیند تا بهترین دید را داشته باشد، برای تلویزیون در خانه هم این چنین است.
پنجره در دکوراسیون منزل و تأثیر آن بر تلویزیون
درباره ی پوشش پنجره ها دقت کنید. از قرار دادن تلویزیون مقابل پنجره خودداری کنید. تابش خیره کننده ی نور و تفاوت میان نور پنجره و صفحه نمایش، می تواند باعث خستگی چشم شما شود.