دانستنیها

در این وبلاگ مقالات و خبرهای مفید قرار داده میشود

دانستنیها

در این وبلاگ مقالات و خبرهای مفید قرار داده میشود

قسمت اول نصب و راه اندازی شبیه ساز Genymotion

 یک برنامه نویس اندروید در حین توسعه و طراحی اپلیکیشن موبایل  ، به مراتب متعددی نیاز به اجرای اپلیکیشن خود دارد که هربار گرفتن خروجی .apk ، انتقال و نصب آن بر روی یک دیوایس حقیقی، زمان زیادی را از توسعه دهنده می گیرد. ضمن اینکه توسعه دهنده باید اپلیکیشن خود را بر روی نسخه های مختلف اندروید تست کند تا مطمئن شود همه مشکلات و نواقص را برطرف کرده است. در حالت عادی باید برای هر نسخه از اندروید یک دیوایس حقیقی تهیه کنیم که بسیار هزینه بر خواهد بود. در مقابل ماشین های “شبیه ساز اندروید” کار ما را بسیار آسان کرده اند. این ماشین ها بر روی رایانه شما نصب شده و محیط اندروید را شبیه سازی می کنند و شما به راحتی می توانید اپلیکیشن خود را روی آنها اجرا و قسمت های مختلف آن را بررسی نمایید. توجه داشته باشید شبیه ساز پیش فرض اندروید استودیو سرعت پایینی دارد و گزینه مناسبی برای توسعه دهندگان نیست.

شبیه سازهای متعددی وجود دارند که در این آموزش ما به معرفی شبیه سازی می پردازیم که در حال حاضر اکثر توسعه دهندگان اندروید از آن استفاده می کنند.
Genymotion یک شبیه ساز اندروید بوده که به توسعه دهندگان امکان می دهد اپلیکیشن خود را بر روی نسخه های مختلف اندروید تست و عیب یابی نمایند. این شبیه ساز در دو نسخه رایگان و تجاری عرضه می شود که نسخه رایگان به راحتی نیاز ما را برطرف می سازد. برای نصب Genymotion ابتدا باید نرم افزار مجازی ساز Oracle VM VirtualBox را بر روی سیستم عامل خود نصب کنید.
Oracle VM VirtualBox این امکان را به شما میدهد تا بر روی سیستم عامل فعلی خود، یک یا چند سیستم عامل دیگر نصب کنید (از جمله ویندوز ، لینوکس و …) که در اینجا Genymotion برای اجرای سیستم عامل اندروید، از این مجازی ساز استفاده می کند. مجازی ساز Oracle VM VirtualBox رایگان است و می توانید آنرا از وب سایت سازنده آن و یا وب سایتهای دانلود فارسی زبان دریافت نمایید. ما نسخه ۵٫۱٫۱۲ این مجازی ساز که در زمان نگارش این آموزش آخرین نسخه منتشر شده هست را از وب سایت سازنده آن برای سیستم عامل ویندوز دریافت کرده سپس اقدام به نصب آن می نماییم.
حال نوبت به نصب شبیه ساز Genymotion می رسد. وارد وب سایت genymotion شده و از منوی بالا به صفحه ساخت حساب کاربری می رویم (گزینه Sign In) در صفحه بعد نیاز به وارد شدن به حساب کاربری خود دارید که توسط گزینه Create an account می توانید به صورت رایگان یک حساب ایجاد نمایید که پس از ورود به حساب، گزینه Download به منوی بالای سایت اضافه می شود. فایل نصبی Genymotion نیز برای راحت تر شدن کار شما در مطلب مربوط به جنی موشن بر روی وب سایت ما قرار گرفته است.
این شبیه ساز برای سیستم عامل های ویندوز ، مکینتاش و لینوکس منتشر شده که ما فقط نسخه ویندوزی آن را در وب سایت برای دانلود قرار داده ایم. در صورت نیاز به دانلود سایر نسخه ها به وب سایت سازنده مراجعه کنید.
دقت کنید هنگام دانلود از وب سایت سازنده، گزینه Without VirtualBox را دریافت کنید زیرا ما قبلا ماشین مجازی VM VirtualBox را دانلود کرده و نیاز به دریافت و نصب مجدد آن نداریم (به این علت ماشین مجازی VirtualBox را جداگانه دانلود کردیم تا هربار برای دانلود نسخه جدید جنی موشن نیاز به دانلود مجدد ماشین مجازی درون پکیج جنی موشن نداشته باشیم. هرچند بهتر است در کنار جنی موشن، ماشین مجازی را هم بروز کنیم) این شبیه ساز تنها بر روی سیستم عامل ویندوز ۷ و به بالا امکان نصب دارد.)
در حالی که VirtualBox در حال اجراست، اقدام به نصب شبیه ساز Genymotion می کنیم. در مرحله آخر و پس از اتمام عملیات نصب ، با انتخاب گزینه Accept روی پنجره نمایش داده شده، می پذیریم که نسخه رایگان را برای مقاصد شخصی استفاده می کنیم و وارد محیط اصلی شبیه ساز می شویم. بلافاصله با پیغام زیر مواجه می شویم که از ما می خواهد دیوایس (های) مدنظر خود را انتخاب و دریافت کنیم . در مرحله بعد از شما می خواهد ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا به لیست دیوایس ها دسترسی داشته باشید. توسط گزینه Sign in وارد حساب کاربری خود در Genymotion.com شوید. پس از وارد کردن مشخصات حساب کاربری و ورود موفقیت آمیز ، لیست تمامی دیوایس ها نمایش داده می شود که بر حسب نیاز خود می توانید دیوایس(های) مختلف را دریافت و نصب کنید. به دلیل حجم بالای هر دیوایس، توصیه می شود فقط نسخه هایی را دریافت کنید که نیاز دارید. هرگاه به نسخه دیگری نیاز داشتید، مجدد از طریق همین لیست آن را انتخاب و دریافت کنید. با کلیک روی “جهت رو به پایین” کنار هر گزینه، تمامی مشخصات دیوایس نمایش داده می شود. همین دیوایس و سپس گزینه Next را انتخاب می کنیم تا دانلود آغاز شود. حجم هر دیوایس حدود ۳۰۰ مگابایت می باشد. در صورتی که در مرحله دانلود، ارور HTTP دریافت کردید، می بایست از نرم افزار تغییر آی پی استفاده کنید (به دلیل تحریم). پس از اتمام دانلود دیتای مربوطه، دیوایس نصب شده و در انتها پیغامی نمایش داده می شود که به معنی نصب موفقیت آمیز دیوایس می باشد . حال می بینیم که در لیست Your Virtual Devices ، دیوایس نمایش داده می شود. هرگاه قصد اضافه کردن دیوایس جدید داشتید، توسط گزینه Add مجدد لیست دیوایس ها نمایش داده می شود.
نکته : دیوایس های با API مشترک، فقط یک بار نیاز به دانلود دارند. به عنوان مثال Samsung Galaxy S4 که API 19 هست را انتخاب و دانلود کرده ایم. برای سایر دیوایس های API 19 مانند Nexus 7 دیتای جدیدی دانلود نمی شود و هنگام ساخت دیوایس جدید، در مرحله آخر به جای دانلود دیتا فقط صحت ایمیج فایل API مربوطه چک شده و دیوایس بلافاصله ایجاد می گردد.
یکی از قابلیت های نسخه غیر رایگان این شبیه ساز این است که فایل دانلود شده هر دیوایس (به عبارتی هر API) را می توان کپی و در جایی دیگر نگهداری کرد که از جمله مزیت های آن، در صورت نصب شبیه ساز روی سیستم عامل دیگر یا هر زمانی که نیاز به نصب مجدد API یی باشد که قبلا دانلود کرده ایم، نیاز به دانلود مجدد نبوده و از همان فایل برای نصب دوباره دیوایس ها می توان استفاده کرد. ولی انجام این کار در نسخه رایگان هم امکان پذیر است. تنها تفاوت در این است که در محیط نرم افزار این قابلیت در دسترس نیست و باید به صورت دستی و در مسیر زیر، فایل(ها) را برداشته و یا اضافه کرد. هر API به صورت یک فایل و با پسوند .ova در مسیر زیر اضافه می شود :
C:\Users\[Your Username]\AppData\Local\Genymobile\Genymotion\ova