دانستنیها

در این وبلاگ مقالات و خبرهای مفید قرار داده میشود

دانستنیها

در این وبلاگ مقالات و خبرهای مفید قرار داده میشود

کاربرد تست های غیر مخرب یا تجهیزات NDT

پیشرفت و گسترش صنایع مختلف نیازمند تولید قطعات و تجهیزات مناسب است؛ ساخت و نگهداری این تجهیزات و خدمات نیازمند کنترل کیفی برای سلامت و کیفیت محصولات تولید شده است. تستهای غیر مخرب یا NDT یکی از کاربردی‌ترین روش‌های کنترل کیفی برای تعیین نقص در قطعات مختلف و نیز ارزیابی کیفیت محصولات است. آزمون‌های غیر مخرب محققان و یا مهندسان را قادر می‌سازد که یکپارچگی سازه و ویژگیهای مواد آن را مورد ارزیابی قرار دهند. استفاده از تکنیک‌های غیر مخرب و روش‌های آن باعث صرفه‌جویی با ارزش و گارانتی کیفیت سیستم‌ها و محصولات مهندسی شده می‌شود. با استفاده از آزمون‌های  تجهیزات NDT می‌توان عیب‌های موجود در قطعات از جمله ترک و شکستگی داخلی و سطحی، تخلخل و حفره‌های داخلی و نیز هر گونه عیبی که در هنگام انجام کار در قطعه ایجاد می‌شود را شناسایی کرد. این روش علاوه بر شناسایی نقص‌ها، برای تعین اندازه‌گیری ابعاد، جنس و ساختار شبکه کریستالی به کار می‌رود. این تکنولوژی می‌تواند از طریق روش‌های مختلف از جمله اشعه X برای تست ترک و نحوه انجماد؛ جریان گردابی برای تست ترک، سختی، ابعادی و جنس؛ اشعه گاما برای تست ترک و ابعادی؛ ذرات مغناطیسی برای تست ترک، ترموگرافی و رادیوگرافی انجام شود.
دلایل  استفاده :
آزمون های غیر مخرب به طور معمول برای رسیدن به اهداف زیر انجام می شود:پیشگیری از حادثه/برای کاهش هزینه ها/برای افزایش اطمینان محصولات
آشنایی با انواع آزمون های غیر مخرب:
آزمون های غیر مخرب انواع مختلف دارند و نوع آزمون مورد استفاده نسبت به شرایط و خواص فیزیکی مواد متغیر می باشد.در زیر آزمون پرکاربرد معرفی می شود:
1-آزمون چشمی(VT) VISUL TEST:دراین روش تنها عیوب سطحی را می توان بررسی کرد.
2-آزمون مایع نافذ(PT) LIQUID PENETRANT TEST: دراین روش تنها عیوب سطحی و عیوبی که به سطح راه داشته باشند مشخص می شود.
3- آزمون ذرات مغناطیسی (MT) MAGNETIC PARTICLE TEST: عیوب سطحی و زیر سطحی تا فاصله معینی از سطح را می توان با این روش بررسی کرد.
4- آزمون رادیوگرافی (RT) RADIOGRAPHIC: عیوب درون حجمی را بوسیله این روش بررسی می کنند.
5-آزمون فراصوتی(UT) ULTRASONIC TEST: دراین روش عیوب درونی و صفحه ای بازرسی می شود.